De resultaten van deze onderzoeken zijn verwerkt in benchmarkrapporten, die door consultants met ervaring in de ICT én in het betreffende werkveld zijn voorzien van een conclusie en aanbevelingen. De benchmarkrapporten vindt u op de diverse branchepagina’s op de website van Motion10.

Overeenkomsten tussen uiteenlopende markten

Wat opvalt als we kijken naar de resultaten van de onderzoeken in deze zeer uiteenlopende werkvelden, is dat er ook aardig wat overeenkomsten zijn. En dat in verschillende sectoren dezelfde kansen voor innovatie over het hoofd lijken te worden gezien.

In de onderzoeksresultaten komt een aantal zaken naar voren die gelden voor organisaties in alle onderzochte sectoren:

  • Bij interactie met de klant denkt men al snel aan portalen of apps.
  • Er draaien voornamelijk nog enkel commodity applicaties in de cloud.
  • Business intelligence draait om rapporten en dashboards.
  • Applicatie-integratie en het besef van de bijzondere mogelijkheden die de cloud bieden, blijven achter in alle onderzochte markten.
  • Voor veel organisaties liggen er nog veel quick-wins besloten in software die ze zich al aangemeten hebben, zoals Office 365.

Er is veel te winnen voor organisaties in Nederland. Wat kunt u nu met deze inzichten? Hoe kunnen zij u helpen met het (verder) vormgeven van uw eigen digitale evolutie?

Intiemere klantrelatie en wendbaardere organisatie: veel onbenutte kansen voor digitale innovatie

Hoe gaat uw organisatie om met digitale innovatie, en veranderende klantwensen? Wij zien het antwoord in een combinatie van twee gekoppelde visies: wees wendbaar en data-driven.

Digitale innovatie draait dus om wendbaarder en meer customer centric kunnen opereren, daartoe aangejaagd en daarbij ondersteund door digitale technologie. En om het veranderen van de manier van werken en de manier van denken van de mensen in uw organisatie. Organisaties in Nederland maken nog lang niet ten volste gebruik van de mogelijkheden die technologie van vandaag de dag hen biedt, zo blijkt uit onze benchmarks. Noch van de applicaties en bergen data waar ze al over beschikken, of het talent en de innovatiekracht die ze in huis hebben.

In deze serie gaan we verder in op het Gartner Pace-Layer model en de manier waarop het uw organisatie kan helpen gebruik te maken van kansen die u nu wellicht ook nog laat liggen, op het gebied van cloud, integratie, en business intelligence. Klik hier voor deel twee van de serie.